Husk på miljøet, når du handler ind

Det er en rigtig god idé at tage et stofnet eller en økologisk mulepose med, når du skal ud og handle ind. Hvis du har børn, kan du måske finde dig en god økologisk mulepose, som er lidt festlig, så det bliver lidt sjovere og mere farverigt at handle ind. Alt er jo ikke underholdning, men når børnene er små, er det godt at kunne lege vejen mod en grøn omstilling ind i deres vaner, og de forstår hurtigt, at det er en dårlig idé at bruge plastikposer, fordi det tærer på jordens ressourcer, og alt for meget plast er havnet i havnene og har ødelagt meget fauna der. I kan finde muleposer herinde.

I kan eventuelt lave nogle tegninger eller sågar en lille bog, som fortæller om bæredygtighed. Det kunne jo handle om en lille fisk, der prøver at få et godt liv i havet, men som så møder en masse skrald fra menneskene. Hvad sker der så? Det er jo noget, børnene skal bære i deres voksenliv, for den dårlige udvikling skal vende.

Økologi

Hvorfor er økologi så vigtigt i forhold til bæredygtighed?

Det er ikke altid, det er alfa og omega, om man handler økologisk eller ej, men det gør en uomtvistelig forskel, at man handler økologisk ind imellem. Når man handler økologisk, så støtter man producenter, som ikke bruger skadelige stoffer i deres produktion af deres produkter. Det er vigtigt at reducere brugen af kemi og farlige stoffer i al produktion, men når det er sagt, så er der naturligvis også andre vigtige parametre, man kan og skal pejle efter, på vejen hen mod en grøn omstilling.

Fem gode råd til at handle mere bæredygtigt

Du kan sagtens hoppe op på den bæredygtige vogn i hverdagen. Her er nogle eksempler på hvordan

  1. Brug et stofnet eller en økologisk mulepose, når du handler ind, og undgå plastikposerne.
  2. Giv dine børn indsigt i, hvordan man kan implementere den grønne dagsorden i jeres dagligdag. Gør det til en leg, men lad dem forstå, at det også er et ansvar.
  3. Sorter dit affald, så du sørger for, at så lidt som muligt går til spilde
  4. Grøn dannelse: Gør det til en vane at tænke over, hvad grøn dannelse er for en størrelse. Det er at tænke over ikke at bidrage til at udlede for meget CO2 ud i atmosfæren og undgå at bruge fossile brændstoffer. Man kan fx handle lokalt og tage cyklen i stedet for bilen.
  5. Tænk økologi ind i din dagligdag og spis mindre kød.

Grøn dannelse – hvad er det?

Ja, hvad er det … Grøn dannelse er et alvorligt emne, og det er en nødvendig arvtager eller måske snarere et supplement til både den klassiske og den digitale dannelse. For at få den ind med modermælken er det vigtigt, at forældre og lærere lærer at lege det ind i børnenes bevidsthed. Man kan lege mange lege med miljøbevidsthed for øje – kun fantasien sætter grænser.