Forsikring 

Det er meget vigtigt at have en forsikring på din knallert, så du er dækket, hvis du kommer til at skade andre eller blive skadet selv. Du kan få forsikring gennem din knallertforhandler eller hos forsikringsselskaber. 

Registrering 

For at kunne køre på din knallert, skal den være registreret. Registreringen koster normalt omkring 200-300 kroner og gælder i 3 år. Du kan registrere din knallert hos din knallertforhandler eller online på www.knallertregistrering.dk 

Nummerplade 

Alle knallerter skal have en synlig nummerplade. Nummerpladen skal være fastgjort til bagenden af knallerten. Hvis du køber en knallert uden nummerplade, kan du få en midlertidig nummerplade hos din forhandler.

Lygter 

Knallerter skal have 2 lygter foran og 1 bagpå. Forsiden skal have en hvid eller gul lygte, og baglygten skal være rød.

Bremser 

Det er meget vigtigt, at din knallert har godt bremser. Tjek bremseklodserne og bremsewirerne regelmæssigt for at sikre, at de er i god stand.

Dæk 

Tjek dækkene på din knallert jævnligt for at se, om de er slidte eller har punkteringer. Husk at have et ekstra dæk med, når du kører på knallert. 

Motorolie 

Det er vigtigt at have den rigtige motorolie i din knallert. Kontakt din forhandler eller se i manualen, hvilken olie der passer til din knallert. 

Benzin 

Brug altid den anbefalede type benzin til din knallert. Du kan finde den anbefalede type benzin i manualen eller hos din forhandler. 

Knallertsikkerhed 

Der er en række regler, du skal følge for at køre sikkert på din knallert. Du kan finde de forskellige regler på www.trafikstyrelsen.dk 

Førstehjælp 

Det er en god idé at have et lille førstehjælpskit med, når du kører på knallert. Du kan købe et førstehjælpskit hos din forhandler eller i Matas eller Føtex.

Hvor køber jeg en knallert?

Det er sikkert at sige, at der er mange steder, hvor man kan købe en knallert. Dog er der kun få steder, hvor man kan købe en god knallert. 

De fleste forhandlere sælger knallerter, der er af dårlig kvalitet, og de fleste af disse forhandlere vil ikke have et godt omdømme. Derfor er det vigtigt, at man finder en forhandler, der sælger kvalitets knallerter, og som har et godt omdømme. Det er også vigtigt, at man finder en forhandler, der giver en god pris på deres knallerter.

Hvad koster en knallert?

En knallert koster typisk mellem 2.000-4.000 kroner. Du kan finde knallerter i alle prisklasser, men de fleste ligger i denne prisrange. Hvis du vil have en ordentlig knallert, der kan klare sig godt på vejen, så skal du nok regne med at skulle betale den høje pris. Men der findes også mange billigere modeller, der sagtens kan klare sig fint på de mindre veje.