Hverdagen med børn kan hurtigt blive travl.

Børnene skal afleveres i institution eller skole om morgenen, du skal på job, der skal handles ind, laves mad, ordnes praktiske ting i hjemmet, fritidsinteresserne skal passes, møder på skolen, venner og veninder, samt romantikken skal også plejes.

Der er intet underligt i at mange bliver ramt af stress, det er selvfølgelig helt ok at være stresset i perioder, men er man det i længere tid ad gangen så kan det få meget negative konsekvenser.

Find noget at slappe af med

Det er vigtigt at du kobler helt af en gang imellem og giver hovedet fuldstændig ro. Det kan være meget individuelt hvad der giver dig ro, så prøv dig lidt frem. For nogen er det yoga, meditation, en lang gåtur, en god bog – eller simpelthen bare en lur.

For at finde ud af hvordan du bedst slapper af er du nødt til at mærke efter og kigge ind af

Online-spil, kortspil og mobilspil

Hvis du har svært ved at slappe af, så hjælper det for mange at lave noget hvor man ikke skal koncentrere sig ret meget.

Det kan f.eks. være en 7 kabale som man spiller online, eller på sin mobil. Reglerne for 7 kabale er nemlig meget simple. Det handler kort fortalt om at få lavet 4 bunker hvor alle kortene ligger i rækkefølge.

Mange spiller 7 kabale på mobilen eller på computeren, men det kan faktisk være endnu mere afslappende at fjerne teknologien og rent faktisk lægge en 7 kabale fysisk, med rigtige kort.

I gamle dage før mobiltelefonerne og computerens tid, var 7 kabale og andre kabaler populært tidsfordriv, hygge eller afslapning. Du kan spille 7 kabale på https://www.7kabale.net/, hvor du også kan læse mere om spillet.

Små pauser i løbet af hverdagen

Det mest optimale redskab mod stress, er at koble af flere gange i løbet af en dag.

Mange af os får først en egentlig pause når ungerne er puttet, køkkenet er ryddet op, planerne for næste dag er lagt, og vi falder udmattede om i sofaen for at stene det seneste afsnit af yndlingsserien.

Har du mulighed for det så indlæg små pauser i løbet af dagen, bare 4-5 minutter, hvor du kigger ud ad vinduet, går en lille tur, nyder en kop kaffe, strækker kroppen ud, eller hvad end der virker bedst for dig.

Det handler faktisk bare om at give hjernen en lille pause fra at tænke på, hvad du skal lige nu, og om lidt, og her-og-nu problemløsning.