Når sommerferien nærmer sig, så er det store spørgsmål om hvor turen skal gå hen i år. Der er et hav af muligheder, og det kan måske være svært at nå til enighed i familien. Men det som altid hitter, år efter år, er kør selv ferier. Når man starter ferien, vel vidende at turen bliver lang med børn i bilen, så er det vigtig med den rette forberedelse.

F.eks. kan det være en god idé at tage en overnatning på vej til Gardasøen – eller hvor I nu skal hen. For det giver en meget mere rolig start på ferien, i stedet for den lange køretur hele vejen til Sydeuropa.

 

Indret bilen sammen med børnene

 

Hvis det er jeres første kør-selv-ferie, så er det også vigtigt at involvere børnene i planerne. Det kan være uoverskueligt lang tur at skulle sidde i flere timer i bilen og kede sig. Men her er det en god ide at forberede turen ved at skabe noget underholdning. Kan børnene læse, kan en bog være en god ide at tage med. En Ipad kan også være et hit, da man kan digitaliseret både bøger og spil, men også film kan man hente ned og se i offline tilstand. Hvilket vil gøre det hele meget nemmere for børnene.

 

Gør det i børnenes tempo

 

Det kan føles som lang tid for børnene, som hurtigt kan blive utålmodige. Derfor er det vigtigt, at man ikke slæber dem ud i bilen, og slæber dem i en død-kedelig og hård tur sydpå, når det vigtige er, at det skal være en børnevenlig ferie ved Gardasøen. Derfor skal man også tage rigtig meget hensyn til børnene, så de får en god oplevelse. Man kan sige at ferien allerede starter, så snart man kører ud af indkørslen. Og derfra skal det tage i små etaper efter børnenes tempo.

 

Hav playlisten klar

 

Når man skal sidde i bilen i rigtig mange timer, så er en god måde at få tiden til at gå på, ved at lave en god playliste. Det kan være en blanding af gode sange for hele familien, eller det kan være specifikt til børnene på bagsædet, så de kan skråle med. Lav listen hjemmefra, da radio ikke er tilstrækkelig når man ikke forstår sproget.

 

Mad og drikke på turen

 

Når ferien er startet i bilen, så skal der også hygges med slik, mad og drikkelse. Bag nogle pizzasnegle, en kage eller andet lækkert du ved ungerne kan lide, som er en god ting at have med på dagens første køretur. At stoppe på pitstop med rastepladser, kan gå hen og blive en dyr affære. Derfor er det vigtigt at man har noget hurtig mad at tage når man bliver sulten, en sodavand med skruelåg, så der ikke sker noget når man vælter, og det vigtigste: køreslikken.